top of page
Søg
  • Forfatters billedeBo Højlund Christensen

Projektorienteret vikar til institutioner: Midlertidige og langsigtede løsninger

Opdateret: 9. feb.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at anvendelsen af projektorienterede vikarer kan have flere fordele afhængigt af botilbuddets eller institutionens behov og situation. Man kan også bruge udtrykket projektansat eller freelance vikar. Hvad enten der er tale om midlertidige eller langsigtede løsninger, er det en god og brugbar ordning for både vikar og arbejdsgiver.



En projektorienteret vikar er mere fleksibel

Projektorienterede vikarer er ofte mere fleksible end fastansatte medarbejdere. De kan hyres ind på projektbasis og tilpasses specifikke opgaver eller tidsrammer. Det giver jer som institution mulighed for at reagere hurtigt på ændrede og akut opståede behov.



Når ekstra arbejdskraft er påkrævet nu og her, vil vi altid kunne tilbyde kompetente vikarer. Det gælder, uanset om I har brug for aflastning af personalegruppen, når det brænder på, eller når I har særlige udfordringer, der kræver en specialuddannet midlertidig medarbejder.


MatchningSpecialiseret ekspertise

Projektorienterede vikarer kan tilbyde specialiseret ekspertise inden for et bestemt område eller projekt. Vores vikarer har erfaring fra forskellige situationer og projekter og kan derfor tilføre unikke færdigheder og viden til din institution eller botilbud. Det kan det være svært at finde på det lokale jobmarked, og derfor kan projektorienterede vikarer være en fornuftig løsning.



Husk også, at ved at hyre en vikar til midlertidige opgaver, skal du ikke investere i langvarig oplæring.


Besparelser i omkostninger

Hvis du hyrer en projektorienteret vikar, kan det vise sig at være endog meget mere omkostningseffektivt end at have en fuldtidsmedarbejder. Specielt hvis opgaven er midlertidig eller projektbaseret. Du undgår omkostningerne ved at opretholde en fuldtidsstilling, dvs. lønninger, sundhedsydelser, pension osv. Samtidig vil der ikke være behov for så meget administration som ved en fastansættelse, ligesom omkostningstunge processer som rekruttering og træning elimineres.



Mangfoldighed og inspiration

Når du får projektorienterede vikarer inden for døren, får du ofte også en bred vifte af andre erfaringer og inspiration fra forskellige institutioner og projekter. Hvis du er åben for forandring, kan det vise sig at være gavnligt for at tilføre ny viden og innovation til midlertidige opgaver. Et frisk pust udefra betyder i reglen ny kreativitet i arbejdet, som kan bringe nye perspektiver ind i måden at gøre tingene på.


Hurtig tilgængelighed

Under normale omstændigheder er projektorienterede vikarer tilgængelige med meget kort varsel. Det er særlig nyttigt for dig, når I oplever pludselige eller uventede situationer, hvor ekstra arbejdskraft er nødvendig i en fart. Desuden kan I nemt skalere op eller ned ved at ansætte vikarer efter behov. Når projektet eller den midlertidige opgave er afsluttet, kan samarbejdet afsluttes uden langsigtede forpligtelser.



Selvom der er flest fordele ved at anvende projektorienterede vikarer, er det vigtigt at være opmærksom på nogle ganske få udfordringer. Måske vil du opleve, at nogle vikarer udviser knapt så stort engagement i jeres landsigtede mål som de fastansatte, ligesom du vil fornemme mindre kontrol over arbejdet fra en vikar.



I sidste ende vil det være en individuel vurdering for hver institution eller botilbud at bestemme, om projektorienterede vikarer er en god midlertidig eller langsigtet løsning. Vær ikke blind for, at I kan finde mange fordele ved at kombinere jeres fastansatte med projektorienterede vikarer for at opnå den rette balance mellem stabilitet og fleksibilitet i arbejdsstyrken.



FAQ

Hvad er en projektorienteret vikar?

Du kan også kalde det en projektansat eller freelance vikar. Når det aktuelle projekt, som vikaren er hyret til, er afsluttet, ophører ansættelsesforholdet også.

Hvad kan en projektorienteret vikar, som vores fastansatte ikke kan?

Kan en projektorienteret vikar tiltræde med det samme?


30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opgaveforløbet fra kontakt til afslutning

Ad-Hoc Service leverer engagerede og kvalificerede pædagogiske medarbejdere med flere års erfaring inden for det specialpædagogiske område. Sammen med jer, finder vi det helt rigtige match mellem borg

bottom of page